Przepis: Gulasz łowicki po meksykańsku
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.
Jak przygotowaćGulasz łowicki po meksykańsku ?
Mięso wypłukać, odsączyć, pokroić w grubą kostkę, podsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka z gotującą się wodą, dodać kostkę rosołową, listek laurowy i ziele angielskie. Gotować aż mięso będzie miękkie. Następnie podsmażyć na tym samym tłuszczu co się smażyło mięso cebulę pokrojoną na ćwiartki, dodać do mięsa oraz paprykę pokrojoną w duże kawałki. Wszystko jeszcze razem dusić około 15 minut, na koniec dodać słoik sosu łowicz oraz groszek, kukurydzę i fasolę. Doprawić do smaku, dodać jeszcze sok z cytryny i na samym końcu zaprawić łyżką mąki ziemniaczanej. Podawać z ryżem.