Jak przygotować Gulasz łowicki po meksykańsku?

Przepis: Gulasz łowicki po meksykańsku

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Jak przygotowaćGulasz łowicki po meksykańsku ?

Mięso wypłukać, odsączyć, pokroić w grubą kostkę, podsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka z gotującą się wodą, dodać kostkę rosołową, listek laurowy i ziele angielskie. Gotować aż mięso będzie miękkie. Następnie podsmażyć na tym samym tłuszczu co się smażyło mięso cebulę pokrojoną na ćwiartki, dodać do mięsa oraz paprykę pokrojoną w duże kawałki. Wszystko jeszcze razem dusić około 15 minut, na koniec dodać słoik sosu łowicz oraz groszek, kukurydzę i fasolę. Doprawić do smaku, dodać jeszcze sok z cytryny i na samym końcu zaprawić łyżką mąki ziemniaczanej. Podawać z ryżem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556