Jak przygotować Gulasz warzywny?

Przepis: Gulasz warzywny

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przygotowaćGulasz warzywny ?

Paprykę czerwoną, zieloną, żółtą myjemy i kroimy na kawałeczki. Cebulę obieramy i siekamy. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i wrzucamy na niego pokrojone papryki z cebulą, podsmażamy 3 minuty. Następnie dodajemy fasolkę szparagową i pokrojone drobniutko pomidory, smażymy pod przykryciem ok. 10 minut. Następnie podsypujemy wszystko mąką, wlewamy wodę, dodajemy kostkę bulionową, listek laurowy, ziele angielskie i gotujemy całość 10-15 minut. Na koniec dodajemy śmietanę, sól i pieprz do smaku, mieszamy.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556