Jak przygotować Gulasz wieprzowy na obiad?

Przepis: Gulasz wieprzowy na obiad

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.

Jak przygotowaćGulasz wieprzowy na obiad ?

Cebulę kroimy w kosteczkę, przysmażamy ją przez chwilę na oleju. Mięso kroimy w kostkę (bok ok 3-4 cm). Dorzucamy je do cebuli i podsmażamy do czasu aż się zarumieni. Potrawę posypujemy sporą ilością słodkiej papryki.

Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance gorącej wody, powstały wywar wlewamy do mięsa dorzucając również marchewkę pokrojoną w plasterki. Całość dusimy przez ok 30 min co jakiś czas podlewając odrobiną wody.

Paprykę kroimy w paseczki i dorzucamy do sosu.

Kiedy papryka zmięknie doprawiamy potrawę solą i pieprzem oraz zagęszczamy mąką.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556