Jak przygotować Indyk nadziewany mięsem i warzywami?

Przepis: Indyk nadziewany mięsem i warzywami

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćIndyk nadziewany mięsem i warzywami ?

Indyka posolić i natrzeć pieprzem.

Warzywa obrać i bardzo starannie umyć.

Mięso oraz warzywa posolić.

Indyka wypełnić wszystkimi składnikami (w całości) i zaszyć, ułożyć na wysmarowanej masłem blasze, obłożyć kawałkami masła i piec, co jakiś czas polewając powstałym sosem.

Po upieczeniu usunąć nitkę, którą zaszyty był indyk, wyjąć nadzienie i ułożyć na półmisku wokół indyka.

Podawać z borówkami lub owocami z kompotu.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556