Jak przygotować Indyk po francusku?

Przepis: Indyk po francusku

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćIndyk po francusku ?

Indyka opłukać od środka i na zewnątrz, osuszyć papierowym ręcznikiem.

Oprószyć solą i pieprzem.

Natrzeć curry.

Cytrynę sparzyć, zetrzeć z niej skórkę.

Wycisnąć sok.

Skórką natrzeć indyka, a następnie skropić sokiem z cytryny.

Blachę posmarować masłem i olejem.

Ułożyć na niej tuszkę.

Piec ok. 2 godzin w temperaturze 200°C.

Gdy mięso się zrumieni, podlać bulionem, a potem co jakiś czas wytworzonym sosem.

Szalotki obrać, pokroić na ćwiartki.

Obłożyć nimi indyka w połowie pieczenia.

Groszek ugotować osobno (w wodzie lub na parze). Podawać razem z indykiem i szalotkami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556