Jak przygotować Jajko z warzywami w galarecie?

Przepis: Jajko z warzywami w galarecie

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćJajko z warzywami w galarecie ?

Żelatynę rozmieszać w gorącym bulionie i odstawić do stężenia.

Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać. Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Marchew ugotować, przestudzić i obrać.

Część pokroić w kostkę, resztę zostawić do dekoracji.

Na spód małych salaterek albo innych pojemników wyłożyć po ok. łyżce groszku, kukurydzy i pokrojonej marchewki.

Jajka przekroić na połowy, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na warzywach. Zalać lekko tężejącym bulionem.

Galaretki można udekorować marchewką.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556