Przepis: Jarzynka MM by Yvonne
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przygotowaćJarzynka MM by Yvonne ?
Fasolę moczymy (najlepiej na noc), zlewamy wodę, zalewamy wodą świeżą i gotujemy do miękkości. Brokuła moczymy przez 15 minut w osolonej wodzie, osączamy, gotujemy na parze. Następnie dzielimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek drobno siekamy, pieczarki kroimy na ćwiartki. Na patelnię wlewamy oliwę. Wrzucamy cebulę i szklimy ją, następnie dokładamy pieczarki i smażymy przez 5 minut. Wrzucamy resztę składników (oprócz czosnku), mieszamy, przykrywamy patelnię i dusimy wszystko przez kolejne 5 minut (na średnim ogniu). Na końcu dodajemy czosnek, dokładnie mieszamy, dusząc jeszcze przez minutę. Smacznego!