Przepis: Kapusta do mięsa
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 35 min.
Czas gotowania: 45 min.
Jak przygotowaćKapusta do mięsa ?
Cebulę obrać, posiekać. Kapustę poszatkować, posolić, odstawić na ok. 2 godziny.
Odcisnąć kapustę.
Rozpuścić 7 dag masła, włożyć cebulę oraz kapustę. Smażyć parę minut. Wlać 80 ml gorącej wody. Gotować ok. 20 minut.
Następnie wlać wino i dusić kapustę do miękkości.
Zrobić zasmażkę z pozostałego masła oraz mąki, rozprowadzić w kapuście, zagotować mieszając.
Doprawić kapustę do smaku cynamonem, mielonymi goździkami, solą, pieprzem oraz miodem, wymieszać.
Podawać kapustę do mięsa.