Jak przygotować Kapusta faszerowana 2?

Przepis: Kapusta faszerowana 2

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 100 min.

Jak przygotowaćKapusta faszerowana 2 ?

Główkę kapusty włoskiej obgotować po wycięciu głąba. Wyjąć na sitko, aby woda obciekła. Wybrać średnie liście, skroić zgrubienia, osuszyć ściereczką. Marchew oskrobać, wypłukać, pokrajać w drobną kostkę wielkości zielonego groszku, zalać wrzącą wodą, gotować 5 minut, odcedzić przelać zimną wodą, osączyć, wystudzić. Jajko wbić do mięsa, dodać sos sojowy, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki soli lub wybranej przyprawy, cebulę, imbir, marchewkę i mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną wodą, dokładnie wymieszać. Na każdy liść nakładać łyżkę farszu, założyć boki, zwinąć w rulon. Ciasno ułożyć jedną warstwą w garnku. Olej wlać do patelni, rozgrzać na średnim ogniu, wlać keczup, zmniejszyć płomień, mieszając podgrzewać do połączenia składników. Wlać szklankę wrzącej wody, zagotować, dodać 1/2 łyżeczki soli, cukier, 1/4 łyżeczki soli lub substytutu, zamieszać, zalać gołąbki. Garnek z gołąbkami postawić na dużym ogniu, doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień, dusić pod przykryciem 15-20 min. Faszerowaną kapustę ostrożnie wyjąć, przełożyć na półmisek, pokrajać na 2-3 części, zalać gorącym sosem.

Smacznego.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556