Przepis: Kapusta młoda na ciepło
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Jak przygotowaćKapusta młoda na ciepło ?
Kapustę umyć i poszatkować. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pietruszkę i koper umyć i drobno pokroić. Poszatkowaną kapustę wrzucić do wrzącej, lekko słonej wody i chwilkę gotować /2 minuty/. W osobnym naczyniu przygotować śmietanę z niewielką ilością wody. Śmietana powinna być płynna. Do śmietany dodajemy ocet winny. Ugotowaną kapustę dajemy do garnka i zalewamy przygotowanym roztworem ze śmietaną i dodajemy 3/4 surowej pokrojonej w kostkę cebuli, 3/4 pokrojonego kopru i pietruszki, oraz do smaku doprawiamy solą i vegetą. Na patelni robimy zasmażkę z pozostałej cebuli i mąki. Jak kapusta chwilkę zakipi to dodajemy zasmażkę i jeszcze razem zagotowujemy. Tuż przed podaniem dodajemy na świeżo resztę pietruszki i kopru.