Przepis: Kapusta z Grzybami 2
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przygotowaćKapusta z Grzybami 2 ?
1. Grzybki wymoczyć przez kilka godzin w wodzie. Po tym czasie ugotować do miękkości, odcedzić i pokroić.
2. Kapustę dokładnie wycisnąć (nie będzie aż tak kwaśna) i ugotować do miękkości z listkiem laurowym, zielem angielskim i ziarenkami pieprzu, następnie odcedzić, dodać pokrojone grzybki i podlać odrobinę kostką grzybową rozpuszczoną w wodzie z pod moczenia grzybków.
3. Cebulkę poszatkować i zeszklić na oleju, następnie oprószyć mąką, wymieszać i dodać do naszej kapusty.
4. Całość dusić razem na malutkim ogniu jeszcze ok. 20min.
5. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Smacznego!!!