Jak przygotować Kapusta z koperkiem na święta?

Przepis: Kapusta z koperkiem na święta

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćKapusta z koperkiem na święta ?

Kapustę oczyścić, poszatkować.

W rondlu zagotować mleko, włożyć kapustę i smalec, posolić.

Dusić około 15 minut, przez pierwsze 5 minut bez pokrywki.

Szynkę i mięso pokroić w kostkę, dodać do kapusty, dusić jeszcze przez 10 minut.

Jabłka obrać, oczyścić z nasion, zetrzeć na grubej tarce.

Koperek opłukać, otrzepać z wody, posiekać.

Jabłka i koperek dodać do kapusty, dusić jeszcze 5 minut.

Kapustę przyprawić do smaku solą i pieprzem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556