Jak przygotować Kluski smażone?

Przepis: Kluski smażone

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćKluski smażone ?

Mąkę, sól 4 jajka i 250 ml wody wymieszać na gładkie ciasto i odstawić na 30 minut. Zagotować 2 litry osolonej wody. Na mokrą drewnianą deseczkę wylewać ciasto i odcinać nożem kluski wprost do gotującej się wody. Gotować 5 minut. Na patelni rozgrzać masło. Gotowe kluski wyłowić łyżką cedzakową i smażyć około 5 minut. Pozostałe 4 jajka wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem. Polać kluski i poczekać aż sos zastygnie. Podawać zaraz po przygotowaniu.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556