Przepis: Kluski z sosem grzybowym
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przygotowaćKluski z sosem grzybowym ?
Bułki pokroić i polać letnim mlekiem, dodać jajka i żółtka przyprawić, odstawić na 15 minut. Rozłożyć 2 40 cm paski folii aluminiowej, na każdym umieścić taki sam pasek folii przezroczystej, przełożyć ciasto i zawiązać jak cukierek. gotować we wrzątku 30 minut.
Kurki z cebulą usmażyć na oliwie, posypać mąką i zasmażyć. Podlać rosołem i śmietaną gotować 5 minut, dodać posiekaną natkę. Kluski wyjąc i pokroić w plastry, podsmażyć na rozgrzanym oleju 5 minut. Podawać z sosem.