Przepis: Knedle bawarskie z boczkiem i cebulą
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przygotowaćKnedle bawarskie z boczkiem i cebulą ?
Bułki pokrój w kostkę. Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj. Cebulę obierz, posiekaj, a następnie przesmaż na patelni razem z wędzonym boczkiem. Na osobnej, dużej patelni rozgrzej masło Pilos i podsmaż przygotowane bułki. Jaja wymieszaj z mlekiem Pilos i taką mieszanką zalej podsmażone bułki. Zdejmij patelnię z ognia, dokładnie wymieszaj i odstaw na 2 minuty, aby bułki dobrze namokły. Po tym czasie dodaj mąkę pszenną, całość ponownie wymieszaj. Następie dodaj przesmażony boczek, natkę pietruszki i dopraw całość do smaku solą oraz pieprzem, Z powstałego ciasta uformuj okrągłe knedle i ugotuj je w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju rzepakowego. Gotowe danie podawaj polanę tłuszczem z cebulką, boczkiem lub skwarkami.