Przepis: Koloowe risotto
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przyrządzić Koloowe risotto?
Włoszczyznę oczyścić, opłukać, skrzydełka umyć, włożyć wszystko do garnka, zalać wrzącą wodą, posolić i gotować na małym ogniu 30 minut.
Wyjąć z wywaru skrzydełka, obrać mięso z kości, wywar przecedzić.
Obrać cebulę i czosnek, posiekać.
Na łyżce oleju zeszklić 1 cebulę, wsypać ryż, podsmażyć, zalać szklanką wody i szklanką wywaru, posolić, gotować około 17 minut.
Cukinię pokroić w półplasterki, paprykę w dużą kostkę.
Resztę oleju rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę i cukinię, smażyć 5 minut.
Do ryżu dodać warzywa, mięso, kiełki i sos sojowy.
Wymieszać i gotować kilka minut.
Przyprawić solą i pieprzem.