Jak przyrządzić Kolorowa sałatka fasolowa?

Przepis: Kolorowa sałatka fasolowa

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przyrządzić Kolorowa sałatka fasolowa?

Żółtą i zieloną fasolkę szparagową pokroić na 2 cm kawałki.

Wrzucić je do wrzącej osolonej wody, gotować 10 minut, odcedzić.

Fasolkę białą zalać zimną wodą, gotować ok 50 minut, posolić i osączyć.

Sos:

Cebulę pokroić w piórka.

Czosnek przecisnąć przez praskę, utrzeć z sokiem z cytryny.

Dodać oliwę, cebulę i natkę, wymieszać.

Sos przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru

Fasolki i białą fasolę włożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać i wstawić na 10 minut do lodówki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556