Przepis: Komosa ryżowa ze szpinakiem i pieczarkami
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przyrządzić Komosa ryżowa ze szpinakiem i pieczarkami?
Komosę opłukać na sicie, dać do garnka, zalać 2 szklankami wody, zagotować, zmniejszyć moc grzania i gotować do wyparowania wody, przed końcem gotowania dodać soli. Po wyłączeniu przykryć.
Pieczarki oczyścić i drobno pokroić, wrzucić na rozgrzany na patelni tłuszcz, skropić sokiem z cytryny smażyć kilka minut. Dorzucić posiekane liście szpinaku, mieszając dusić kilka minut.
Dodać gałkę, sól do smaku, nieco pieprzu, wcisnąć czosnek, wymieszać i dodać komosę ryżową. Podgrzewać chwilę razem i zdjąć z ognia, doprawiam jeśli trzeba.