Przepis: Kotlety ze słodkiej kapusty
Ile porcji: 9
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Jak przyrządzić Kotlety ze słodkiej kapusty?
Kapustę drobno poszatkować. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać i pokroić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Dodać cebulę i lekko przesmażyć. Dodać poszatkowaną kapustę i wymieszać. Podlać wodą, posolić i dusić do miękkości. Kapustę osączyć i przestudzić. Do kapusty dodać odciśniętą bułkę, wbić jajka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać trochę tartej bułki. Wyrobić na masę. Wilgotnymi dłońmi formować kotleciki. Obtaczać w bułce i smażyć na rumiano.