Przepis: Letnia sałatka ryżowa
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Letnia sałatka ryżowa?
Ryż ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedzić, przelać zimną wodą.
W czasie gotowania ryżu umyć i rozdrobnić sałatę, oczyścić dymki i pokroić skośnie w talarki.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Papryki umyć, przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne.
Miąższ jednej papryki pokroić w małą kostkę.
Ser mozzarella lub ser twarogowy z ziołami – pokroić w plasterki.
Starannie wymieszać wszystkie składniki sałatki.
Sos do sałatek sporządzić w sposób podany na opakowaniu i polać nim sałatkę.
Ponownie wszystko razem wymieszać.
Gotową sałatką napełnić pozostałe połówki papryk.
Podawać z ziemniakami pieczonymi w folii aluminiowej z twarożkiem.