Przepis: Łaciate Muffinki
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przyrządzić Łaciate Muffinki?
Masa ciemna:
W jednym naczyniu wymieszaj suche składniki, w drugim rozmieszaj jajko, mleko i olej. Zawartość drugiej miski wlej do pierwszej i dokładnie połącz, tak aby powstała kremowa i gładka masa. Wsyp połamaną czekoladę i wymieszaj.
Masa jasna:
Postępuj dokładnie tak samo jak przy ciemnej masie, ale nie dodawaj kakao.
Do papilotków nakładaj na przemian łyżeczkę jasnej i ciemnej masy aż do zapełnienia 3/4 wysokości. Piecz 20 minut w 200 stopniach.
Dodatkowo polałam swoje muffinki roztopioną czekoladą, posypałam perełkami cukrowymi i udekorowałam czekoladowymi serduszkami 🙂