Jak przyrządzić Makaron z sosem mięsno -pieczarkowym?

Przepis: Makaron z sosem mięsno -pieczarkowym

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 120 min.

Jak przyrządzić Makaron z sosem mięsno -pieczarkowym?

Mięso podsmażyć na oleju w małych kawałkach, przełożyć do garnka, dodać trochę wody i zagotować. Dodać liść laurowy, ziele i kostkę rosołową, a także sól i pieprz.

Pokrojone w paski pieczarki podsmażyć na oleju.

Dodać cebulę do pieczarek i zeszklić.

Przełożyć do garnka, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i gotować.

Gdy mięso i pieczarki będą miękkie dodać mąkę, aby zagęścić sos.

Podawać z ugotowanym makaronem świderki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556