Przepis: Makaron z sosem mięsno-pomidorowym
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Makaron z sosem mięsno-pomidorowym?
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę obieramy, kroimy i drobno siekamy. Czosnek obieramy i siekamy na drobne kawałki.
Pomidory przecieramy przez tarkę w celu pozbycia się pozostałości skórek i rozdrobnienia całych owoców. Otrzymany sos jeszcze raz przecieramy przez gęste sito w celu pozbycia się nasion.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy czosnek i cebulę oraz mięso i smażymy ok. 5-6min. Cały czas mieszając. Wlewamy przecier, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem ok 15min.
Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i gotujemy jeszcze ok. 15-20 min aby odparowała woda i sos się zagęścił. Na talerze wykładamy makaron, polewamy sosem i posypujemy oregano. Smacznego!