Jak przyrządzić Makaron z tuńczykiem i warzywami?

Przepis: Makaron z tuńczykiem i warzywami

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Makaron z tuńczykiem i warzywami?

Pomidory umyć. Pokroić w drobną kostkę pozbywając się twardych części. Jeśli chcemy bez skórki, należy wtedy sparzyć pomidory i je obrać.

Ogórek umyć – zostawiamy skórkę. Pokroić na pół wzdłuż długości.

Następnie w półtalarki. Cienkie paseczki.

Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.

Mozzarellę kroimy według upodobania- jednak mniejsze kawałki, nie duże plasterki.

Makaron ugotować tak, aby był al dente – taki jest najlepszy. Tuńczyka osączyć i połamać na mniejsze kawałki. Włożyć do miski.

Dodać pozostałe warzywa. Doprawić solą, pieprzem, bazylią i oregano. Polać oliwą z oliwek.

Dodać makaron i wszystko dobrze wymieszać.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556