Przepis: Makaroni ze szpinakiem raz jeszcze
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Makaroni ze szpinakiem raz jeszcze?
Baleron kupujemy jak najbardziej tłusty (wprowadzając tym w osłupienie ekspedientkę ;-))lub boczek (lepsze z baleronem) kroimy dowolnie. Wrzucamy go na rozgrzany olej czy kto co tam z tłuścideł lubi. Gdy jest lekko podsmażony dorzucamy szpinak– uwaga nie kupujemy tego od razu ze śmietaną (wychodzi za słone), najlepiej zwykły mrożony lub świeży. Całość smażymy, gdy jest już porządnie usmażone odlewamy nadmiar tłuszczu/ wody. Dodajemy gałkę muszkatołową, pieprz, sól, śmietanę- ale ze śmietaną delikatnie na opakowanie szpinaku ok. 3 łyżki. Podgrzewamy i na sam koniec dodajemy czosnek. . Wg. Uznania, ale ja lubię z 3 ząbkami. Wyłączamy ogień!! żeby smaczek czosnku się nie ulotnił. Jeżeli jest za słone/ ostre etc. Można uratować dodając jeszcze śmietany. Dodajemy do dowolnego makaronu. Najlepsze jest odgrzewane