Przepis: Miodowy sernik na piernikowym spodzie
Ile porcji: 18
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 75 min.
Jak przyrządzić Miodowy sernik na piernikowym spodzie?
Na spód: czekoladę rozpuszczamy z masłem. Studzimy. Jaja ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę i przyprawę, miksujemy, wlewamy czekoladę, miksujemy. Wlewamy do formy 18×28, wyłożonej papierem. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.
Na masę serową: miksujemy wszystkie składniki razem. Wylewamy na upieczony spód. Wstawiamy do kąpieli wodnej. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach, następnie 40 minut w 150 stopniach. Studzimy i chłodzimy przez noc w lodówce.
Wierzch: mieszamy kakao z przyprawą, posypujemy przez sitko sernik. Kroimy i podajemy.