Jak przyrządzić Nadziewana pieczeń z indyka?

Przepis: Nadziewana pieczeń z indyka

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz

Jak przyrządzić Nadziewana pieczeń z indyka?

Pierś umyć w zimnej wodzie, osuszyć i włożyć do dużej torebki do mrożonek.

Dodać olej, sok z cytryny oraz przyprawy i włożyć na noc do lodówki.

Wyjąć, osuszyć i naciąć tak, aby powstał duży plaster. Posypać pieprzem i solą.

Pory umyć, przeciąć wzdłuż na pół i zalać osolonym wrzątkiem na 3 minuty.

Osuszyć i wraz z plastrami szynki i posiekanymi orzechami ułożyć na mięsie.

Mięso ściśle zrolować i związać nitką.

Ułożyć w brytfannie wysmarowanej tłuszczem i piec w temperaturze 200°C około półtorej godziny.

Od czasu do czasu obrócić i podlać marynatą.

Mięso przed pokrojeniem zawinąć na 10-15 minut w folię aluminiową.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556