Jak przyrządzić Orzechowiec?

Przepis: Orzechowiec

Ile porcji: 25

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 60 min.
Czas smażenia: 15 min.

Jak przyrządzić Orzechowiec?

1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na pół i wyłożyć na 2 blachy.

2. Wszystkie składniki polewy smażymy na patelni przez 15 minut. Gotową polewą rozprowadzamy na jednej części ciasta.

3. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 15- 30 minut.

4. Z budyni, mleka i cukru gotujemy budyń. Zimny ucieramy z masłem.

Ciasto przekładamy budyniem. U góry dajemy ciasto z orzechami. Placek dobry na drugi dzień.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556