Przepis: Penne z warzywami i sosem z sera feta
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przyrządzić Penne z warzywami i sosem z sera feta?
Gotujemy makaron i warzywa (kalafior- oczywiście wystarczy nawet mniej niż połowę i brokuły). Możemy kupić mrożony kalafior i brokuły. Mrożony szpinak przyrządzamy na patelni, gdy się rozpuści dodajemy śmietanę i pokrojony w kostki ser feta, gotujemy do rozpuszczenia się sera. Można dodać odrobinę pieprzu. Następnie przelewamy sos do garnka z odcedzonym makaronem i dodajemy ugotowane różyczki brokuł oraz kalafiora. Na niewielkim ogniu podgrzewamy wszystko, mieszając drewnianą łyżką. Dno garnka podlejmy odrobiną wody, żeby się nie przypaliło. Gdy danie zrobi się ciepłe podajemy 🙂