Przepis: Placek z roladą
Ile porcji: 20
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 35 min.
Jak przyrządzić Placek z roladą?
Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Jabłka obieramy ścieramy na grubej tarce. Blachę wykładamy papierem i smarujemy tłuszczem wykładamy starte jabłka i zalewamy ciastem. Pieczemy w 180 stopniach przez 35 minut. Ciepłą zawijamy w ścierkę.
Masa:
Z mleka, cukrów i mąki gotujemy budyń. Masło ucieramy z budyniem i dodajemy cukierki pokrojone w kostkę lekko mieszamy łyżką.
Przełożenie ciasta:
biszkopt orzechowy- połowa masy- rolada pokrojona w plastry- masa- biszkopt orzechowy- polewa i posypka z cukru