Jak przyrządzić Przepis na Ciasto z jeżynami i śmietaną?

Przepis: Przepis na Ciasto z jeżynami i śmietaną

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 50 min.

Jak przyrządzić Przepis na Ciasto z jeżynami i śmietaną?

Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części i odłożyć na ok 60 min do lodówki.

Rodzynki wypłukać i dodać do jeżyn. Dodać też wiórki i kisiel, dobrze wymieszać.

Jedną część ciasta wyłożyć na dno przygotowanej dużej blaszki oprószyć mąką i wyłożyć masę jeżynową. Resztę ciasta urywać po kawałku i przykryć jeżyny. Piec ok 50 min w 180 stopniach. Wystudzić.

Śmietanę śnieżkę przygotować wg przepisu na op i wyłożyć na ciasto. Śnieżkę można zastąpić śmietaną kremówką.

Jeżyny zasypuję w słoju cukrem a gdy puszczą sok odlewam go. Jeżyny które pozostają wykorzystałam do ciasta.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556