Jak przyrządzić Ptysie z budyniem w czekoladzie?

Przepis: Ptysie z budyniem w czekoladzie

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Ptysie z budyniem w czekoladzie?

1. Wodę z dodatkiem masła doprowadzamy do wrzenia. Następnie nie zdejmując z ognia, wsypujemy do garnka mąkę i energicznie mieszamy tak aby masa była jednolita. Pozostawiamy na ok 30 minut do ostygnięcia. Następnie najlepiej używając miksera , dodawać stopniowo do ciasta jajka. Miksować całość ok 2 minut. Rękawem lub łyżką nakładać na blaszkę, wysmarowaną tłuszczem bądź wyłożoną papierem. Piec ok 15 minut w temp 180 stopni, następnie zmniejszyć temp do 100 stopni i piec 10 minut.

2. Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu (można zrobić troszkę gęstszy dając mniej mleka). Do budyniu dodajemy rodzynki.

3. Jeszcze ciepłe ptysie przekrawamy na pół. Nakładamy i łyżkę budyniu.

4. Mleko wraz z masłem zagotować, dodać kakao oraz cukier puder. Mieszamy tak aby zniknęły grudki. 5. Połówki ptysi smarujemy czekoladą i przykrywamy te z budyniem.

Smacznego:)

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556