Przepis: Rafaelllo wg Justyśki
Ile porcji: 12
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 11min.
Czas przygotowania: 70 min.
Czas pieczenia: 1 min.
Jak przyrządzić Rafaelllo wg Justyśki?
Żółtka (3), cukier waniliowy, cukier (1, 5 szklanki), mąki i 1 szklankę mleka zmiksować. 2 szklanki mleka zagotować i dodać do nich 1 szklankę wiórek kokosowych. Następnie dodać zmiksowaną wcześniej masę, cały czas mieszając aż powstanie budyń i jeszcze chwilę pogotować.
Całość pozostawić do ostygnięcia. Do utartej margaryny dodawać po trochę zimnego budyniu cały czas miksując. Do utartej masy dodać kolejną szklankę kokosu. Na blaszkę wyłożyć herbatniki i nałożyć cześć masy.
Nałożyć kolejną warstwę herbatników i masy. Czynności powtarzać, aż zabraknie składników. Zostawić tylko część masy na wierzch. Posypać wszystko 3 szklanką kokosu