Jak przyrządzić Rurki z pesto i tuńczykiem?

Przepis: Rurki z pesto i tuńczykiem

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Rurki z pesto i tuńczykiem?

Tuńczyka osączyć i podzielić na małe kawałki. Natkę i bazylię pokroić (kilka listków zostawić do dekoracji).

Wymieszać tuńczyka, orzechy włoskie, natkę , bazylię, skórkę i sok z limonki, oliwę i bulion. Zmiksować, doprawić solą i pieprzem.

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odlać 50ml wody do oddzielnego naczynia. Makaron wyłożyć do dużego garnka, wlać odlane 50ml wody z gotowania, dodać pesto i starannie wymieszać.

Przed podaniem udekorować listkami bazylii.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556