Jak przyrządzić Ryż z warzywami?

Przepis: Ryż z warzywami

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Ryż z warzywami?

1. Ryż ugotować na „sypko.

2. Rozgrzewamy oliwę z oliwek na patelni (najlepiej użyć wok) cebulę białą i czerwoną kroimy w kostkę i podsmażamy, następnie dodajemy marchewkę, seler naciowy oraz paprykę. Zwiększamy ogień tak aby warzywa się przypiekły.

3. Zmniejszamy ogień, do warzyw dodajemy ryż oraz pokrojone w talarki mini kukurydze.

4. Całość dokładnie mieszamy, jeżeli jest taka potrzeba doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5. Na koniec wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Podawać na gorąco. Można oczywiście zrobić wersję z mięsem.

Smacznego:)

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556