Jak przyrządzić Sałata faszerowana?

Przepis: Sałata faszerowana

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Sałata faszerowana?

Nadzienie:

– masło ucierać łyżką, dodając po jednym żółtku.

Ubić pianę i wsypać do tego tartą bułkę.

Ryż albo kaszę wymyte w gorącej wodzie i ugotowane na sypko wymieszać z żółtkami i pianą, dodawszy dużo siekanej zieleniny i posiekane grzybki (osobno ugotowane), soli do smaku.

Sałatę opłukać starannie, nadziewkę wkładać pomiędzy liście rozwartej główki.

Ułożyć sałatę w rynience głąbami na dół, zalać bulionem i gotować do miękkości.

Dodać zasmażkę, zagotować, posypać zieleniną i podawać z przysmażonymi ziemniakami lub makaronem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556