Przepis: Sałatka śledziowa z fasolką szparagową
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 8godz. 20min.
Czas przygotowania: 8 godz.
Czas gotowania: 20 min.
Jak przyrządzić Sałatka śledziowa z fasolką szparagową?
Śledzie umyć, oczyścić, wymoczyć przez kilka godzin w wodzie. Następnie usunąć z nich ości i skórę, drobno pokroić. Fasolkę umyć, przyciąć końce, usunąć włókna i gotować w małej ilości lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyłożyć na sito, osączyć, pokroić na drobne kawałki. Fasolkę wyłożyć na miskę, wymieszać ze śledzikami, dodać drobno pokrojoną cebulkę i posiekaną natkę pietruszki. Wszytko dobrze wymieszać, doprawić solą i sokiem z cytryny.