Przepis: Sałatka włoska fit
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Sałatka włoska fit?
Wybrać ładne liście sałaty i cykorii, umyć je, dobrze osuszyć i porwać na kawałki wielkości jednego kęsa. Zdjąć skórkę z pomidorów i pokroić je w kostkę. Obrać cebule i posiekać w drobną kostkę.
Winogrona przekroić na połówki, ser kozi w kostkę, a szynkę w paski.
Obrać jajka i podzielić na ósemki.
Sardele umyć, osuszyć i wymieszać w salaterce razem z pozostałymi składnikami sałatki.
Doprawić oliwą, octem, solą i pieprzem.
Przed podaniem posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.
ps. Kilka sardeli ale można zastąpić je kawałkami tuńczyka w sosie własnym – z puszki oczywiście