Jak przyrządzić Sos diabełka?

Przepis: Sos diabełka

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Sos diabełka?

2 opakowania makaronu wstążki mięso umyć, marchew, cebulę i czosnek obrać i umyć. W maszynce do mięsa zmielić na grubym sicie mięso, marchew, cebulę i czosnek. Rozgrzać głęboką patelnię, nalać oliwę, wrzucić mięso z warzywami i podsmażać mieszając. Gdy mięso jest usmażone dodać pozostałe przyprawy i koncentrat, wymieszać i dodać 100 ml wody. Cały czas mieszając gotować na małym ogniu około 10 minut. Ewentualnie doprawić do smaku. Makaron ugotować. Żółty ser zetrzeć na tarce. Na talerz wyłożyć porcję makaronu, polać sosem i posypać żółtym serem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556