Jak przyrządzić Sos pieczarkowy do placków ziemnaiczanych?

Przepis: Sos pieczarkowy do placków ziemnaiczanych

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 20 min.
Czas smażenia: 10 min.

Jak przyrządzić Sos pieczarkowy do placków ziemnaiczanych?

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę. Połowę smażymy na maśle na rumiano a drugą połowę dusimy do miękkości w niewielkiej ilości wody i maśle. Ciągle mieszamy, gdy wody brakuje dolewamy.

Gdy są już dobre dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną, zagotowujemy, przyprawiamy i dodajemy pieczarki smażone na maśle, mieszamy. Podajemy do dań mięsnych.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556