Jak przyrządzić Szarlotka po królewsku?

Przepis: Szarlotka po królewsku

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Szarlotka po królewsku?

Biszkopt:

Białka ubić na pianę, dodać 3 łyżki cukru potem żółtka, delikatnie mieszając wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Ciasto piec ok. 30 minut w 175 stop.

Jabłka:

Jabłka obrać,pokroić w ósemki, dodać 2 łyżeczki cukru przesmażyć. Do przesmażonych jabłek dodać galaretkę wymieszać, nie gotować.

Krem:

Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Masło utrzeć ze szklanką cukru na gładką masę i dalej ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu.

Polewa:

Margarynę, 4 łyżki cukru, 1 łyżka wody i kakao.

Składniki polewy podgrzać do zagotowania (nie gotować) ciągle mieszając.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556