Przepis: Szaszłyk węgierski
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przyrządzić Szaszłyk węgierski?
Umyte kawałki mięsa mocno wygnieć ręką, a następnie pokrój w równą kostkę. Każdy z gatunków mięsa ułóż w osobnym głębokim talerzu, skrop sokiem z cytryny i polej olejem.
Cielęcinę posyp słodką papryką, wołowinę – pieprzem cayenne, a wieprzowinę – kminkiem. Dobrze wymieszaj zawartość talerzy, przykryj je i zostaw na 3-4 godziny w chłodnym miejscu.
Oczyszczone z gniazd nasiennych papryki potnij w równe kawałki, a cebulę w grube plastry. Nadziewaj na szpadki na przemian poszczególne gatunki mięsa, kawałki papryki i plastry cebuli, oprósz je Jarzynką i upiecz na rożnie, smarując co jakiś czas oliwą.
Podawaj z ryżem lub frytkami i surówkami.