Przepis: Toffi
Ile porcji: 15
Łączny czas przyrzadzenia: 5godz. 0min.
Czas przygotowania: 90 min.
Czas gotowania: 3 godz.
Czas pieczenia: 30 min.
Jak przyrządzić Toffi?
Ciasto: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Przelać do formy i piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Masa budyniowa: 1,5 szklanki mleka zagotować, resztę wymieszać z mąką, cukrem i żółtkami. Wlać do wrzącego mleka. Mieszając ugotować budyń. Wystudzić, a następnie utrzeć z margaryną.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixami.
Mleko w puszce gotować około 3 godziny. Wystudzić.
Na biszkopt wyłożyć kolejno: masę budyniową, herbatniki, masę z mleka, krakersy i bitą śmietanę. Na wierzchu posypać startą czekoladą. Wstawić do lodówki.