Jak przyrządzić Tort bakaliowo-owocowy?

Przepis: Tort bakaliowo-owocowy

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przyrządzić Tort bakaliowo-owocowy?

Ciasta ubić po kolei.

Upiec w 180st. (bez termoobiegu)

Wykonanie kremu:

Żółtka ubić z cukrem i wanilią, rozprowadzić wrzącym mlekiem,gotować intensywnie mieszając na wolnym ogniu parę minut, przykrywamy folią – aby nie zrobił się kożuch i odstawiamy do ostygnięcia. (ja budyń gotuje w przeddzień).

Ucieramy masło na puch dodając po trochę budyniu. Masę dzielimy na 3 części do 1 dodajemy kakao

do 2 osączone na sitku i pokrojone mandarynki do 3 brzoskwinie – również odsączone i pokrojone.

Tort składamy tak:

1.jasne ciasto+krem mandarynkowy+ciasto orzechowe+krem kakaowy+ciasto kokosowe i krem brzoskwiniowy. Przykrywamy ciastem kakaowym. Wierzch ciasta smarujemy cienko jasnym kremem i dekorujemy owocami.

Ciasto jest pracochłonne ale – smak rekompensuje trud.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556