Jak przyrządzić Tort malinowy?

Przepis: Tort malinowy

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Tort malinowy?

Wysmarować dno tortownicy masłem, wysypać tartą bułką.

CIASTO

Żółtka 6 jaj, cukier puder, i gorącą wodę utrzeć.

Ubić pianę z białek dodając do żółtek na przemian z 6łyżkami mąki, wymieszać ciasto, wyłożyć do tortownicy, upiec w temp.180 stop.przez 30 minut.

KREM

Mleko wymieszać z mąką, ogrzewać do zagotowania.

Tłuszcz utrzeć z cukrem i żółtkami jajek.

Ucierać dalej dodając do masy przestudzoną papkę mączną.

Przekrajać ciasto na 2 krążki.

Połowę masy wyłożyć na ciasto i w nie wcisnąć równo i gęsto świeże maliny, posmarować małą ilością masy, aby drugi krążek dobrze się przylepił.

Resztą masy posmarować wierzch tortu, znów ułożyć maliny.

Rozpuścić galaretkę, przestudzić, a gdy zacznie gęstnąć, oblać nią maliny, schłodzić ciasto w lodówce.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556