Jak przyrządzić Tort śmietanowy komunijny?

Przepis: Tort śmietanowy komunijny

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Jak przyrządzić Tort śmietanowy komunijny?

Białka ubić z cukrami, dodać żółtka, proszek do pieczenia i na końcu mąkę wymieszać delikatnie. Piec 30 minut w 180 stopniach C.

Śmietanę ubić z cukrem, dodać śnieżkę, na końcu żelatynę rozpuszczoną. Biszkopt przekroić na 3 części. Nasączyć herbatą z cytryną, przekładać bitą śmietaną. Posmarować pozostałą śmietaną cały tort i wstawić do lodówki.

Następnie zrobić masę migdałową. Żelatynę namoczyć w wodzie, następnie podgrzać, aż się rozpuści. Dodać glukozę, olejek migdałowy i mieszać nie dopuszczając do wrzenia. Dosypywać cukier puder. Jak już będzie gęste przełożyć do miski i cały czas podsypując cukrem zagniatać, aż masa będzie elastyczna i da się rozwałkować na cienki placek. Wtedy przekładamy na ciasto i obcinamy brzegi.

Z reszty po dodaniu barwników robimy dowolną dekorację i wycinamy dowolne kształty i kwiatki. Dekorujemy tort i przyklejamy dekoracje.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556