Przepis: Tort urodzinowy
Ile porcji: 1
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.
Jak przyrządzić Tort urodzinowy?
Z podanych składników ugotować budyń.
Utrzeć masło na puch dodając po trochę budyniu. Odkładamy trochę kremu do dekoracji i dzielimy go na 2 części. Do 1 dodajemy czerwony barwnik, do 2 zielony.
Biszkopt nasączyć i przełożyć kremem, na drugi biszkopt nałożyć krem i ułożyć pokrojone brzoskwinie bez skórki. Przykryć biszkoptem i nałożyć krem ze wszystkich stron.
W trzech miejscach do 3/4 wysokości boku udekorować podsmażonymi wiórkami (umieścić w tych miejscach lukrowe motyle), a pozostałych do 1/3.
Z czerwonego i zielonego kremu zrobić dekoracje.
Udekorować srebrnymi kulkami i gotowymi figurkami.