Jak przyrządzić Tort z kremem czekoladowym?

Przepis: Tort z kremem czekoladowym

Ile porcji: 9

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 45 min.
Czas gotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 25 min.

Jak przyrządzić Tort z kremem czekoladowym?

Miód, cukier i mleko podgrzać w rondelku, dokładnie wymieszać, przełożyć do miski, dodać mąkę, jajko, palmę i sodę. Zagnieść ciasto. Podzielić ciasto na 2 części, rozwałkować.

Piec w dwóch tortownicach około 25 minut w temp. 170 st c.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, śmietanę ubić i wymieszać z czekoladą. Przełożyć ciasto kremem.

Udekorować bitą śmietaną i wiórkami czekolady.

Smacznego!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556