Przepis: Zapiekanka z kapusty z grzybami
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przyrządzić Zapiekanka z kapusty z grzybami?
Namoczyć grzyby w 200 ml wody i ugotować w wodzie, w której się moczyły.
Odcisnąć, posiekać (wywar zachować).
Z mąki, jajka, szczypty soli i wody zagnieść ciasto.
Rozwałkować, pokroić na kwadraciki i ugotować.
Cebule pokroić, zeszklić na oleju.
Kapustę zalać małą ilością wody, ugotować, odcisnąć, posiekać.
Wymieszać z grzybami i cebulą.
Doprawić pieprzem i solą.
Żaroodporną formę posmarować masłem. Układać warstwami na przemian łazanki i farsz.
Przykryć kawałkami masła.
Zalać wywarem z grzybów, nakryć i zapiekać 30 minut.