Przepis: Zupa Grzybowa z prawdziwie suszonych grzybów
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 45 min.
Jak przyrządzić Zupa Grzybowa z prawdziwie suszonych grzybów?
Marchewkę (20 dag), pietruszkę (20 dag), seler (ok. 10 dag) i por (ok. 10 dag) kroimy w kostkę. W osobnym garnku gotujemy wywar na korpusie drobiowym. Gdy woda zacznie się gotować dodajemy warzywa i gotujemy 20-25 minut. Zupę doprawiamy do smaku solą ziołową i czarnym pieprzem. Po 25 minutach dodajemy drobno pokrojone ziemniaki (30 dag) i suszone grzyby. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania przygotowujemy zasmażkę z mąki. Zupę posypujemy posiekaną pietruszką.